Vila istorica restaurata modernizata in totalitate zona Centrala Sibiu
# 110762 • Vizualizări: 119 • Case / Vile de vânzare
Detalii imobil
  • Adăugat la: 16:18, 19.09.2023
  • Persoană: Firmă
  • Preț: 2.200.000 €
  • Locuință mobilată/utilată Nemobilata / neutilata
  • Suprafața utilă 606
  • An construcție 1910
Descriere imobil
Vila cu istorie de aproximativ 100 de ani, locuita la inceputuri de o familie de sasi nobili este pe piata, la vanzare. Aceasta casa a fost in totalitate restaurata, modernizata si infrumusetata cu avizul celor de la Ministerul Culturii.

Proprietarul, restaurand aceasta casa, a incercat sa pastreze cat mai mult din autenticitatea cladirii. Parchetul a fost scos bucata cu bucata si a fost reconditionat, iar acum arata deosebit, avand in vedere vechimea lui. In interiorul vilei, pe o parte din peretii unor camere s-a pastrat zugraveala veche, transformand peretele intr-un decor autentic istoric.

Casa este intr-o zona centrala a Sibiului, inconjurata de alte case istorice si este amplasata pe o suprafata de 950 m de teren. Casa are un nivel de inaltime D+P+1E+M si are o suprafata utila totala de 600 mp impartiti astfel:
- Demisolul, unde se poate deschide un restaurant, are o suprafata utila de 204 mp, iar parterul are o suprafata utila de 150 mp si are 4 camere generoase, o bucatarie, 2 bai si 3 holuri.
- La etaj sunt 5 camere, o bucatarie, 2 bai, 3 holuri si spatiu de depozitare, iar suprafata utila totala este de 147 mp.
- Mansarda are o suprafata utila de 105 mp si este alcatuita dintr-un spatiu deschis si o baie, iar grinzile vechi s-au integrat ca elemente decorative.

Totul in casa s-a reconditionat astfel ca toate ferestrele sunt din tamplarie din lemn salvata de proprietar, incalzirea se realizeaza prin centrala proprie, dar exista si solutie alternativa prin pompe de caldura. In pardoseala exista atat incalzire cat si racire. Toate usile camerelor sunt originale si sunt deosebit de bine reconditionate. Scarile interioare sunt bijuterii istorice deoarece s-au pastrat atat ca structura, cat si ca materialele originale.

Aceasta vila istorica, la interior, este o imbinare de nou si vechi pentru ca proprietarul a ales o combinatie de materiale noi si vechi, astfel ca a combinat lemnul cu sticla sau andezitul cu insertii din vechea zugraveala. Exteriorul este finisat intr-o maniera eleganta, cu bun gust, iar curtea interioara este amenajata cu pavaj, verdeata si pietre decorative.

Aceasta cladire poate fi o galerie de arta, spatii de birouri pentru o firma cu pretentii, poate fi un sediu de institutie sau poate avea orice destinatie pentru activitati culturale. Totodata poate fi si locuita separat deoarece fiecare etaj poate fi un apartament generos.

Informatiile complete sunt pe site-ul agentiei imobiliare TABOO daca copiezi si accesezi link-ul: TABOO.ro/ref/P17247

Sau intra pe TABOO.ro si cauta oferta cu codul / id: P17247

Suna acum cu incredere la numarul de telefon: 0369.822.822 pentru a programa vizionarea si pentru o consultanta imobiliara de calitate!

Ai vazut ce oferte imobiliare noi au fost publicate astazi in Sibiu? Fi primul care gaseste cele mai recente oferte! Toate anunturile imobiliare unice din Sibiu, actualizate zilnic sunt publicate doar pe site-ul nostru TABOO.ro

Ai o proprietate de vanzare sau de inchiriat in Sibiu? Ai nevoie de o evaluare gratuita? Echipa TABOO Imobiliare iti ofera consiliere gratuita. Suna acum la numarul de telefon: 0369.822.822
Detalii contact

Persoana de contact: Elena Cuceu

Sibiu